Sute de fani ai echipei Chapecoense au adus un omagiu, miercuri, la Chapeco, celor 71 de victime ale tragediei aviatice din noiembrie 2016, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora locală 01.15, au bătut clopotele catedralei din Chapeco pentru victimele accidentului aviatic. La acea oră, în urmă cu un an, avionul care transporta echipa s-a prăbuşit în apropiere de Medellin.

Au supravieţuit doar şase persoane. Printre cei care au scăpat cu viaţă se numără trei fotbalişti şi jurnalistul Rafael Henzel, prezent la ceremoniile de la Chapeco. “Este dureros să aud clopotele, pentru că acestea mă duc în acel loc, în Columbia, la momentul impactului”, a spus Henzel.

Clubul nu a organizat vreo acţiune la un an de la accicdent, însă a deschis porţile stadionului său şi a amenajat un loc pentru rugăciune. La mijlocul terenului a fost depusă o coroană din flori albe, iar suporterii au scandat: “Vamos, Vamos Chape”.

“Pentru totdeauna în istoria noastră şi în inimile noastre”, a fost mesajul de pe un banner desfăşurat în tribună.

Omagiul de la stadion a fost urmat de o procesiune până la catedrală. În fruntea cortegiului s-au aflat mai mulţi apropiaţi ai victimelor accidentului.

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa).

Şase din cele 77 de persaone care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.