Qatarul a chemat sute de civili şi diplomaţi pentru a efectua serviciul militar obligatoriu cu scopul de a consolida securitatea şi logistica în timpul Cupei Mondiale de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit informaţiilor Reuters, la începutul lunii septebrie, Qatar a chemat sute de civili şi diplomaţi qatarioţi reveniţi din străinătate pentru serviciul militar obligatoriu la punctele de control de securitate de pe stadioanele Cupei Mondiale (20 noiembrie - 18 decembrie).

Recruţii sunt instruiţi să gestioneze cozile, să percheziţioneze suporteri şi să detecteze produse de contrabandă, cum ar fi alcoolul, drogurile sau armele ascunse în căptuşeli de jachete sau burţi false, conform Reuters.
 
"Majoritatea oamenilor sunt acolo pentru că sunt obligaţi, nu vor să aibă probleme”, a declarat o sursă anonimă pentru Reuters. Nerespectarea acestui lucru poate duce la un an de închisoare şi o amendă de 50.000 de riali (aproximativ 14.250 de dolari).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.