Sute de albanezi din Kosovo, inclusiv un ministru, au strâns bani pentru plata amenzilor primite de la FIFA de elveţienii Granit Xhaka şi Xherdan Shaqiri, care şi-au sărbătorit golurile de la meciul cu Serbia printr-un gest pro-albanez, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albanezii au strâns peste 27.000 de dolari, pe platform GoFundMe. Bajram Hasani, ministru al Industriei şi Comerţului, a donat salariul pe o lună, şi anume 1.357 de euro.

“Mi-am dat salariul în semn de susţinere pentru băieţii noştri, care ne fac mândri. Pentru a arăta lumii că avem grijă de ei”, a declarat Hasani, precizând că jucătorii pot dona banii dacă nu voi să îi accepte.

Banii urmează să fie trimişi la naţionala Elveţiei.

Serbia refuză să recunoască independenţa Kosovo, fostă provincie a sa care are populaţie majoritar albaneză.

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, după ce aceştia s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez.

Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au fost amendaţi de FIFA cu câte 10.000 de franci elveţieni. A primit o amendă, de 5.000 de franci elveţieni, şi Stephan Lichtsteiner, care a imitat gestul lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.