Suspendarea provizorie pentru dopaj a jucătoarei ucrainene de tenis Daiana Iastremska a fost ridicată cu efect imediat, a anunţat, marţi, un tribunal independent din cadrul programului antidoping al tenisului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca urmare a unei audieri din 21 mai, tribunalul a decis să accepte "varianta sportivei privind modul în care mesterolonul a ajuns în organismul ei şi a determinat că ea nu a încălcat nicio regulă". "Sportiva nu va ispăşi nicio perioadă de suspendare", a anunţat ITF.

Sportiva a fost suspendată provizoriu la începutul lunii ianuarie, după ce a picat un test de antidoping efectuat în noiembrie 2020, în afara competiţiei. În eşantioanele ei s-au descoperit urme de mesterolon, substanţă folosită în special în tratamentul nivelurilor scăzute de testosteron.

"Sunt fericită şi uşurată că am fost exonerată. Am trecut prin multe în ultimele luni şi a fost greu să fac faţă la toate comentariile negative", a declarat Iastremska.

 



 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.