Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a ridicat suspendarea acreditării laboratorului antidoping din Bucureşti, conform deciziei preşedintelui Comitetului Executiv al forului, din 4 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Mondială Anti-Doping (AMAD), conform deciziei Preşedintelui Comitetului Executiv din data 04.04.2019, a ridicat suspendarea acreditării Laboratorului de Control Doping din România.     

Grupul Experţilor Laboratoarelor AMAD (LabEG), în timpul întâlnirii de la Lausanne din perioada 09-11 martie 2019, a revizuit statusul acreditării Laboratorului de Control Doping din România, suspendat din data de 29 noiembrie 2017. LabEG a concluzionat că Laboratorul a rezolvat toate problemele care au condus la suspendarea acreditării şi, în plus, Laboratorul a corectat toate neconformităţile identificate în timpul vizitei de evaluare efectuată de AMAD în perioada 25-26 septembrie 2018.

Pe baza informaţiilor furnizate, LabEG a consimţit, în unanimitate, că Laboratorul a îndeplinit toate criteriile Comitetului Disciplinar pentru reinstaurarea acreditării şi a recomandat Comitetului Executiv al AMAD, în data de 19 martie 2019, ridicarea suspendării acreditării AMAD a Laboratorului.

Decizia Preşedintelui Comitetului Executiv al AMAD îşi produce efectele de la data emiterii, astfel că Laboratorul îşi va relua toate activităţile fără restricţii”, se arată într-un comunicat al conducerii Laboratorului de Control Doping din România.

Laboratorul de la Bucureşti a fost suspendat de WADA în noiembrie 2017, din cauza nerespectării Standardului Internaţional pentru Laboratoare (ISL).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.