Sportiva rusă Anna Blinkova, locul 57 mondial, a produs marea surpriză la Australian Open, după ce a eliminat-o în turul doi pe kazaha Elena Rîbakina, locul 3 mondial şi finalistă anul trecut, scor 6-4, 4-6, 7-6 (20).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Blinkova a salvat şase mingi de meci în cel mai lung tie-break de simplu feminin din istoria turneelor de Grand Slam, înainte de a transforma cea de-a zecea minge de meci pentru a se califica pentru prima dată în turul al treilea la Australian Open.

Acest tie-break de 42 de puncte a depăşit tie-break-ul de 38 de puncte jucat de Lesia Ţurenko şi Ana Bogdan, vara trecută, la Wimbledon.

Meciul a durat două ore şi 46 de minute.

Blinkova o va înfrunta în turul al treilea pe italianca Jasmine Paolini, cap de serie numărul 26. Învingătoarea se va califica în premieră în optimile unui turneu de Grand Slam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.