Valentin Buhăcianu este noul jucător al echipei FC Argeş. Acesta a semnat un angajament ce se întinde pe 2 sezoane. Atacantul dornean în vârstă de 29 de ani a jucat în sezonul trecut pentru FC Hermannstadt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buhăescu a debutat în fotbal la echipa natală, Dorna Vatra Dornei. Între 2012 şi 2018 a jucat la Dorna Vatra Dornei, Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui şi Ştiinţa Miroslava. Pe când evolua la cea din urmă echipă menţionată, Valentin a fost remarcat de cei de la Aerostar Bacău.

Sezonul 2018/2019 a consemnat explozia lui în fotbalul românesc. În acel sezon al ligii secunde a marcat de 25 de ori în cele 37 de partide disputate. Suceveanul a fost desemnat golgheterul acelui sezon de Liga a 2-a.

A urmat apoi transferul la UTA, unde în primul sezon, tot în liga secundă, a marcat 14 goluri în 28 de meciuri, fiind unul  dintre principalele atuuri ale echipei în lupta pentru promovare. A ieşit pe locul 2 în topul golgheterilor acelui sezon. A rămas la gruparea arădeană şi în prima ligă, în sezonul 2020/2021, dar a jucat mai mult din postura de rezervă. În sezonul 2021/2022 a fost transferat de FC Hermannstadt pentru a pune umărul la revenirea în prima ligă. Cele 12 goluri marcate au ajutat serios echipa de pe Cibin, aceştia promovând. Sezonul trecut al Superligii a marcat 1 gol în 16 partide.

Are însumate 189 de meciuri şi 70 de goluri în primele două divizii din România.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.