Rapid şi-a întărit atacul cu un internaţional camerunez, Kevin Soni, jucător ce a evoluat în ultimul sezon în prima ligă elenă, la Asteras Tripoli, a anunţat clubul giuleştean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 25 de ani, Soni a semnat un contract valabil pe două sezoane şi va purta numărul 93.

“Este o mare plăcere să fiu aici, este un club foarte mare. Ştiu că în Bucureşti sunt trei echipe importante şi că Rapid este cea mai frumoasă echipă, cu cei mai tari suporteri. Abia aştept să debutez în Giuleşti şi să realizăm lucruri importante împreună”, a declarat noul atacant al Rapidului.

Născut în Douala, cel mai mare oraş din Camerun, Kevin s-a mutat în copilărie în Franţa. Aici, a început fotbalul la Girondins Bordeaux, iar în 2015 şi-a făcut debutul la prima echipă, într-o partidă de Cupa Franţei contra lui PSG.

În 2016, Soni a fost împrumutat la FC Pau, iar un sezon mai târziu a fost transferat la Girona, de unde a fost împrumutat la Peralada. Revenit la Girona, camerunezul a debutat în LaLiga într-un meci cu Real Sociedad, în 2018. 8 meciuri a bifat atacantul pentru prima echipă a lui Girona, de unde a mai fost împrumutat la Espanyol B, Villareal B şi Celta Vigo B.

În 2021, Kevin a semnat un contract pe trei sezoane cu grecii de la Asteras Tripoli, unde a avut un prim sezon bun, cu 6 goluri marcate în 29 de meciuri. În stagiunea următoare, camerunezul a fost împrumutat în prima ligă turcă, la Hatayaspor, unde a apucat să joace numai trei partide. A urmat cutremurul tragic din Turcia, când Hatayaspor a fost nevoită să se retragă din campionat, iar Soni a fost împrumutat la Adana Demirspor, unde nu a apucat să evolueze. Kevin a avut şi ghinionul a două accidentări în ultimul sezon, când a fost forţat să stea patru luni pe bară, din cauza a două accidentări.

Vârful camerunez a jucat un meci la echipa naţională, pe 25 martie 2022, în calificările pentru Campionatul Mondial, contra Algeriei, partidă câştigată de Camerun, cu 1-0.

Din această vară, Kevin Soni a rămas liber de contract, iar Rapid l-a transferat pentru a acoperi locul lăsat de plecarea lui Marko Dugandzic, la Al-Tai.

Astfel, Rapid se va baza pe trei atacanţi centrali, Albion Rrahmani, Alexandru Stan şi Kevin Soni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.