Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă că încă din 2015 instituţia pe care o conduce are în vedere organizarea Supercupei României în afara graniţelor ţării, una dintre destinaţii fiind un stat cu mari comunităţi româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Proiectul de a organizaa Supercupa României în afara României este un proiect mai vechi, încă din 2015 şi preocuparea o avem legată de organizarea în afară. Am încercat să testăm capacitatea noastră internă de a organiza. Azi nu avem o decizie dacă anul acesta sau anul următor vom organiza Supercupa României în afara ţării. După ce vom stabili asta vom iniţia un dialog cu suporterii din străinătate şi cu cluburile. Dacă e să ne uităm la ţări, ţara cea mai apropiată este Republica Moldova şi apoi ţări precum Italia, Spania, unde avem comunităţi mari de români, apoi Anglia, Germania, Franţa sunt puncte de interes pentru noi. Reţeta financiară nu reprezintă un obiectiv principal”, a declarat Burleanu.

Referitor la campania de calificare la Campionatul European din 2020, Burleanu s-a declarat încrezător în şansele echipei naţionale: “În momentul de faţă suntem foarte încrezători şi i-am simţit şi pe jucători că îşi doresc, şi credem chiar că putem. Dacă nu ne-am fi împiedicat cu Muntenegru, astăzi eram pe primul loc la Liga Naţiunilor. Cu siguranţă România trebuie să se califice la Campionatul European pentru că asta ne va ajuta foarte mult în ceea ce priveşte promovarea fotbalului. Numărul copiilor care îşi doresc să joace fotbal creşte, e dovedit”.

Referitor la un posibil transfer al lui Nicolae Stanciu de la Sparta Praga la Al Wasl, în Emiratele Arabe Unite, Burleanu a spus că s-ar fi aşteptat ca el să ajungă la o echipă mare din Europa, având calităţile necesare pentru acest lucru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.