Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a decis, joi, ca tehnicianul echipei Gaziantep, Marius Şumudică, să fie suspendat un joc şi amendat pentru un gest nesportiv faţă de fanii formaţiei Konyaspor, la un meci din prima ligă din Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Şumudică are interdicţie de acces în vestiar şi de a sta pe banca tehnică la următorul meci oficial şi va trebui să achite o amendă de 13.000 de lire turceşti.

Marius Şumudică s-a aflat în atenţia Comisiei de Disciplină a TFF şi pentru o “declaraţie lipsită de fair-play”, însă în acest caz federaţia a considerat că nu s-a încălcat regulamentul disciplinar.

Formaţia Gazişehir Gaziantep, antrenată de Marius Şumudică şi cu Alin Toşca în componenţă, a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Konyaspor, într-un meci din etapa a XIV-a a campionatului Turciei.

La finalul partidei, Marius Şumudică a făcut un gest cu degetul mare în jos, interpretat de presă ca “retrogradaţi”, către fanii formaţiei Konyaspor. Ca urmare a acestui gest, considerat unul provocator de Konyaspor, clubul din Konya a cerut ca federaţia turcă să ia măsuri.

În conferinţa de presă de după meci, Marius Şumudică şi-a explicat atitudinea cu vehemenţă, după ce a fost întrebat dacă este corect să intre într-un “astfel de dialog” cu fanii, făcând un gest de “retrogradare”. “Dacă aţi fi trăit ce am trăit eu aţi fi procedat la fel. Aţi văzut gestul lor faţă de mine? Eu niciodată în viaţă nu pot accepta să mi se insulte familia de către fani pentru că sunt român, nu turc. Când auzi înjurături de mamă nu îţi place. Am venit în Turcia să muncesc în Turcia,, pentru că îmi place Turcia. Dar nu mă înjura de mamă şi de familie pentru că nu sunt turc… Dar voi lua paşaportul turcesc şi veţi vedea”, a spus el.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.