Internaţionalul suedez Kristoffer Olsson (47 de selecţii), victimă a unei boli inflamatorii extrem de rare a vaselor cerebrale, a părăsit spitalul, fiind transferat la un centru de reabilitare, a anunţat, luni, clubul său danez FC Midtjylland, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Kristoffer nu mai beneficiază de asistenţă respiratorie şi a fost transferat la Neurocentrul Hammel, (...) specializat în reabilitare avansată pentru afecţiuni neurologice", a precizat FCM într-un comunicat, adăugând că mijlocaşul de 28 de ani nu şi-a recăpătat funcţiile de vorbire sau motorii.

"Specialiştii estimează că perioada de reabilitare va dura mai multe luni şi va necesita mai multe tratamente, ceea ce face ca orice pronostic definitiv să fie prematur", se adaugă în comunicat.

La 20 februarie, fotbalistul şi-a pierdut cunoştinţa acasă şi a fost transferat la Spitalul Universitar din Aarhus, unde a fost conectat la un aparat respirator. Diagnosticul său exact nu a fost dezvăluit la momentul respectiv.

Potrivit clubului său, el avea mai multe cheaguri de sânge în creier.

Originar din Norrköping (în estul Suediei) şi tată a unui copil, Olsson a debutat la Arsenal, înainte de a trece pe la FCM, AIK (Stockholm), Krasnodar, Anderlecht şi apoi din nou la Midtjylland în vara anului 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.