Antrenorul FC Dinamo, Flavius Stoican, şi-a lăudat echipa după ce a obţinut, duminică, primul punct din acest an, scor 0-0, în deplasare, cu UTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E un punct de moral pentru aceşti băieţi, un punct care sper să-i descătuşeze. Am încercat prin tot ce am făcut să le iau presiunea de pe umeri. Am văzut azi la o echipă care a jucat cu doi oameni mai puţin că a alergat până la epuizare. Cred că suntem singura echipă din România care a jucat din două în două zile, luni, am jucat la Botoşani, joi, am avut meci cu Craiova, iar acum, meci cu UTA. E un punct pentru moral, nu am urcat în clasament, dar aveam nevoie ca jucătorii să aibă încredere în forţele lor. Vrem să câştigăm meciul cu Gaz Metan Mediaş, nu o să fie uşor, CFR-ul a marcat în minutul 94 contra lor. Indiferent  ceea ce se anunţă la ei, în club, nu luăm în seamă. Nu au nimic de pierdut, de aceea au jucat aşa şi trebuie să-i tratăm foarte serios. Sunt motive de optimism, ştiam ce potenţial au jucătorii, de aceea am fost tot timpul aproape de ei, era important să nu mai aibă presiunea aceasta din cauza rezultatelor nefaste din ultimul timp plus criticile care au fost îndreptate asupra lor. Sperăm să fie din ce în ce mai bine", a declarat Stoican, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

La rândul său, antrenorul echipei UTA, Ionuţ Badea, a declarat că a fost surprins de faptul că Dinamo nu a greşit în apărare în meciul de duminică.

"Pentru noi este un semieşec în momentul în care adversarul joacă cu doi jucători în minus. Nici nu am avut timp să pregătesc echipa ofensiv contra unei alte echipe care joacă în semicerc, ca la handbal. Sunt situaţii pe care nu le poţi anticipa, dar sunt momente pe care nu le-am gestionat bine, nu ne-am adaptat la aceste lucruri, aveam un plan special pentru jocul lui Dinamo, lucrurile s-au schimbat între timp, chiar la 11 contra 11 am avut o ocazie de unu contra unu cu portarul plus gol valabil, poate şi penalti. Sunt evenimente care pot influenţa şi schimba soarta unui meci. Nu am reuşit să marcăm, deşi am avut situaţii, am avut nouă jucători care au şutat la poartă astăzi, dar nu a fost de ajuns. În opt oameni de câmp, era normal să venmim cu mai multe centrări din lateral, dar nu s-a întâmplat şi asta a făcut să nu plecăm acasă cu cele trei puncte. Îmi pare rău pentru publicul arădean, speram într-o victorie, indiferent de numărul jucătorilor din teren. Mă declar pe jumătate satisfăcut, speram în trei puncte, dar am luat doar unul astăzi. Nu am marcat astăzi şi din cauza fazei defensive a lui Dinamo, care s-a apărat în ultimii 30 de metri, aglomerat, atent, nu au făcut greşeli, ne-am fi aşteptat şi la acest lucru (n.r. - să facă greşeli), având în vedere că era la treilea meci într-o săptămână, dar nu s-a întâmplat", a declarat Badea.

Cu doi jucători eliminaţi, Dinamo a reuşit să scoată o remiză, duminică, scor 0-0, în deplasare, în meciul cu UTA din etapa a XXVI-a a Ligii 1 Casa Pariurilor. Ehmann a fost eliminat, în minutul 42, iar Răuţă, în minutul 78.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.