Britanicul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmele "Billy Elliot", "Orele/ The Hours" şi "Cititorul/ The Reader", va regiza o peliculă despre viaţa înotătoarei siriene Yusra Mardini, refugiată care a concurat anul trecut la Jocurile Olimpice de la Rio, relatează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Working Title Films a obţinut drepturile pentru un film despre Mardini, iar în prezent Daldry şi Eric Fellner, copreşedinte al companiei, caută un scenarist, după care vor alege cea mai potrivită actriţă pentru rolul sportivei.

"Este important să găsim pe cineva care joacă bine şi poate înota", a declarat Daldry. "Yusra este o femeie extraordinară. O poveste trebuie să fie grăitoare pentru mulţi", a adăugat el.

"Refugiaţii sunt oameni normali fără case. Aceasta este o poveste frumoasă despre un copil ambiţios, la fel ca Billy Elliott", a afirmat şi Eric Fellner.

Înotătoarea siriană Yusra Mardini a făcut parte, la vârsta de 18 ani, din echipa refugiaţilor care au concurat la Jocurile Olimpice din 2016 sub steagul olimpic. Mardini a câştigat la Rio o serie la 100 m fluture, dar nu s-a calificat în faza următoare.

Yusra Mardini are o poveste de viaţă impresionantă. Casa ei a fost distrusă în timpul războiului civil din Siria. Tânăra şi sora ei Sarah au decis să fugă din Siria în august 2015. Au ajuns în Liban, iar apoi în Turcia, unde au aranjat să fie duse cu o barcă în Grecia, împreună cu alţi 18 migranţi. Barca avea o capacitate normală de şase sau cel mult şapte persoane. Când motorul s-a oprit şi în barcă a început să intre apă, Mardini, sora sa şi încă două persoane au intrat în apă şi au împins ambarcaţiunea timp de peste trei ore până când au ajuns pe insula Lesbos. Apoi, sportiva şi sora sa au traversat Europa şi au ajuns în Germania, unde s-au stabilit în septembrie 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.