Mai mulţi foşti jucători stelişti şi rapidişti intenţionează să reediteze sfertul de finală din Cupa UEFA, disputat în urmă cu 10 ani, meciul urmând a avea loc pe teren redus, în cadrul competiţiei Victory Cup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că ar trebui să vorbim cu Vasile Maftei, care era căpitanul Rapidului la acea vreme, să ne strângem mai mulţi. Fiind amical cred că pot evolua şi jucători care sunt încă în activitate”, a declarat fostul rapidist Vali Negru, joi, într-o conferinţă de presă.

Fostul fundaş stelist Petre Marin mizează pe colegii săi de echipă de la Pronostic Sportiv, înscrisă în competiţia Victory Cup, destinată formaţiilor de amatori: "La noi în echipă predomină steliştii, eu, Ghionea, Gigel Coman, Adrian Neaga, dar avem şi un rapidist, Ionuţ Mazilu. Toată lumea vrea să ne învingă, dar mai trebuie să şi poată. Competiţia este mult mai dinamică decât pe teren mare, se întâmplă totul foarte repede. Avem antrenor, director tehnic, şi alte posturi, nu există un Gigi Becali, pentru că acum jucăm doar de plăcere. Acum 10 ani a fost un episod important pentru fotbalul românesc, care din păcate nu se va mai repeta prea curând, dacă ne uităm la ce se întâmplă în ultimul timp".

Colegul său de echipă, Sorin Ghionea, este convins că tragerea la sorţi pentru sfertul de finală al Cupei UEFA de acum 10 ani a fost aranjată, pentru a nu ajunge două echipe româneşti în semifinale. "S-au încălzit bilele. Ce să aducem noi, două echipe româneşti ,în semifinalele Cupei UEFA? Mi-aş dori ca şi acum să mai existe acea rivalitate dintre noi şi Rapid, dar din păcate mai e nevoie şi de calitate. Atunci, ţin minte că a contat pentru noi foarte mult că Rapid se calificase în sferturi şi noi ne doream acelaşi lucru”, a spus Ghionea.

Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România, Romanian Bookmakers, a semnat, joi, un parteneriat cu Victory Cup, reprezentanţii caselor de apriuri devenind sponsor oficial al competiţiei. "Ne propunem de mult să susţinem o competiţie de amatori, care nu se regăseşte în pariuri. Noi vom acorda premiile Victory Cup, care devine astfel cea mai atractivă din acest punct de vedere la nivel de amatori. Premiile în valoare de 3.500 de euro se vor acorda la finalul competiţiei, în luna iunie", a declarat directorul executiv al Romanian Bookmakers, Doru Gheorghiu.

Reprezentantul patronatului a afirmat că organizatorii de pariuri nu îşi doresc jucători din rândul fotbaliştilor şi antrenorilor. "Organizarea pariurilor este o afacere, dar operatorii nu vor avea o armată de detectivi să identifice fotbaliştii sau antrenorii care joacă. Asta nu însemană că nu ne asumăm responsabilitatea. Noi colaborăm cu Federaţia Română de Fotbal şi au fost meciuri pe car enoi le-anm semnalat departamentului de integritate. Dar rolul nostru se opreşte aici. A fost vorba de meciuri unde exista un mare volum de pariuri pe un anumit rezultat. Noi nu ne dorim fotbalişti sau antrenori în casele de pariuri sau pe site-uri. Nu ne dorim să joace nici jocul «Nu te supăra frate». Agenţia de pariuri nu este un loc potrivit pentru ei", a mai spus Ghoerghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.