Stadionul Wembley din Londra a fost luminat, vineri, în culorile curcubeului în sprijinul comunităţii LGBTQ+, înaintea meciului dintre Anglia şi Statele Unite (0-0), la Cupa Mondială din Qatar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anglia este una dintre cele şapte naţiuni europene care au renunţat să mai poarte banderola cu sloganul „One Love” în timpul competiţiei, sub ameninţarea cu sancţiunile Federaţiei Internaţionale (FIFA). Un subiect care a fost controversat încă de la începutul competiţiei. FA a fost criticată acasă pentru că a cedat în cele din urmă.

"Încercarea de a eradica discriminarea de toate felurile, inclusiv homofobia, din fotbal este un lucru pe care toată lumea din FA îl susţine cu fermitate”, a scris asociaţia într-o declaraţie în care îşi justifică acţiunea.

"FA va continua să-şi arate sprijinul pentru comunitatea LGBTQ+ şi pentru toate celelalte comunităţi în timpul şi după competiţie, începând cu iluminarea arcului de pe stadionul Wembley în culorile curcubeului pentru meci Vineri seara cu Statele Unite", a mai anunţat FA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.