Stadionul Olimpic din Atena, cea mai mare instalaţie sportivă din Grecia, se închide cu efect imediat după ce acoperişul din sticlă şi metal nu a reuşit să îndeplinească anumite standarde de reglementare, au anunţat vineri autorităţile locale, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acoperişul stadionului, precum şi cel al velodromului adiacent, "nu respectă nivelurile de reglementare autorizate în ceea ce priveşte adecvarea statică", a precizat Centrul Olimpic Sportiv din Atena (OAKA) într-un comunicat.

Prin urmare, "toate activităţile sportive şi culturale de pe stadion şi velodrom sunt suspendate începând de astăzi", a adăugat el, precizând că urmează să fie efectuat un al doilea studiu pentru a confirma aceste prime rezultate.

Cu o greutate de aproape 9.000 de tone, acest acoperiş din sticlă şi metal a fost proiectat de celebrul arhitect spaniol Santiago Calatrava pentru Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, la un cost de 256 de milioane de euro (270 de milioane de dolari), cu 30 de milioane mai mult decât bugetul iniţial.

Stadionul de 69.600 de locuri, construit în 1982, găzduieşte în acest sezon meciurile din Liga Europa ale echipei Panathinaikos. Panathinaikos a jucat la 21 septembrie împotriva echipei spaniole Villarreal, iar la 26 octombrie era programat un meci împotriva echipei franceze Rennes. Stadionul găzduieşte, de asemenea, evenimente de atletism şi concerte, inclusiv unul al trupei americane Guns N' Roses în iulie anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.