Sportivii români de la Campionatul European de canotaj vor concura cu banderola albă în semn de solidaritate cu salariaţii din sport, a declarat secretarul Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cei care nu sunt în competiţii sunt în drum spre noi, iar componenţii loturilor de la CE vor concura cu banderola albă în semn de solidaritate cu salariaţii din sport.  Kinetoterapeutul lotului feminin, cu studii superioare, este încadrat cu salariul minin, deci pleacă acasă cu 1150 de lei, iar antrenorul principal al lotului olimpic are salariu de 1450 de lei net. Astea sunt salariile. Noi am fost uitaţi de fiecare dată pentru că nu am făcut scandal, ne-am văzut de treabă, dar nu se mai poate, sunt oameni care muncesc sâmbăta, duminica, sau sărbătorile legale şi nu au niciun beneficiu", a declarat Sandu Pop.

El a mai spus că angajaţii din Tineret şi Sport sunt cei mai prost plătiţi bugetari din ţară. "Este de înţeles nemulţumirea. Cum s-a putut rezolva pentru alte categorii, se putea rezolva şi pentru noi, ţinând cont de numărul mic de salariaţi. Majorările de care vorbea ministrul Bran sunt cele prevăzute de lege. În toate discuţiile cu noi, ministrul a primis doar că va analiza, am ajuns la limită pentru că nu avem parteneri de dialog".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.