Spitalul temporar înfiinţat la Centrului Naţional de Tenis Billie Jean King al USTA din Corona Park, unde se ţine US Open, este dezafectat, informează atptour.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul, creat pe 12 terenuri indoor, a fost destinat tratării pacienţilor bolnavi de Covid-19. Primii bolnavi au sosit aici în a doua săptămână a lunii aprilie, iar ultimul pacient a fost externat deja şi acum administratorii bazei dezinfectează zonele şi demontează instalaţiile medicale.

"Spitalul s-a închis oficial, iar noi suntem în prezent în modul de dezafectare. Muncitorii vor fi acolo pentru următoarele trei-patru săptămâni, pentru dezasamblare şi igienizare", a declarat Danny Zausner, directorul general al Centrului Naţional de Tenis al USTA, potrivit site-ului US Open.

La Arena Louis Armstrong, cel de-al doilea stadion al centrului ca mărime, sunt preparate pachete de masă pentru a fi trimise pacienţilor, lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi copiilor. Producţia de alimente, care a atins la un moment dat 150.000 de porţii pe zi, se va încheia la 22 mai.

US Open este sigurul grand slam care figurează încă în calendar la datele sale iniţiale, 31 august - 13 septembrie.

Statul New York este regiunea cea mai afectată de coronavirus din lume. Până în prezent, au fost raportate peste 343.000 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 şi 22.000 de decese. Au avut nevoie de spitalizare aproape 74.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.