Justiţia spaniolă a decis, miercuri, redeschiderea anchetei cu privire la transplantul de ficat de care a beneficiat Eric Abidal în 2012, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit magistraţilor, există noi indicii în acest caz, astfel că s-au redeschis procedurile şi anulat deciziile anterioare.

Abidal, în prezent director sportiv la FC Barcelona, a beneficiat în aprilie 2012 de un transplant de ficat.

Transplantul căruia i-a fost supus Abidal a revenit în atenţia opiniei publice după publicarea interceptărilor unor discuţii telefonice ale fostului preşedinte de la FC Barcelona, Sandro Rosell, care lăsa să se înţeleagă că oficialii clubului au cumpărat ilegal un ficat pentru jucătorul său. În perioada în care s-a realizat transplantul, Abidal era jucător la FC Barcelona.

În iulie 2018, parchetul spaniol a cerut redeschiderea anchetei. În octombrie, justiţia spaniolă a decis clasarea acestui caz. Clasarea s-a decis considerându-se atunci că nu există elemente contradictorii care să demonstreze traficul de organe sau documente falsificate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.