Jucătoarea Sorana Cîrstea a afirmat, miercuri, că se bucură că a revenit în echipa României de FedCup, fiind pregătită să aducă un plus, mai ales că le cunoaşte destul de bine pe belgience.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Clar mi-a fost dor. Am amintiri frumoase, mă bucur că fac din nou parte din echipă. Sunt bucuroasă că suntem în Bucureşti, va fi multă lume şi familia alături. Eu sunt pregătită şi sper să aduc un plus echipei. Ştiu la ce să mă aştept, am jucat cu toate trei, şi cred eu că nu vom avea probleme, pentru că le cunoaştem destul de bine”, a declarat Cîrstea într-o conferinţă de presă.

Monica Niculescu spune că absenţa Simonei Halep constituie un dezavantaj pentru echipa României şi speră ca aceasta să revină în aprilie, la următoarea fază a Cupei Federaţiilor: “Mă bucur să fiu aici, alături de echipă. Presiune nu simt, tot timpul m-am simţit bine când am jucat alături de un public numeros. Mă bucur că jucăm acasă, că suntem în Bucureşti şi sper să aducem puncte României. Cu siguranţă Simona este o pierdere pentru echipă, fiind numărul unu în echipă nu este foarte bine. Dar noi suntem o echipă, aşa cum am arătat şi la Galaţi şi la Bucureşti. Sper să se facă bine şi să ne vedem din nou în aprilie. Avem o echipă solidă, suntem pregătite şi ne dorim să facem o figură frumoasă aici acasă”.

Căpitanul nejucător al echipei de FedCup, Ilie Năstase, regretă că nu există în Bucureşti o sală mai mare pentru că în opinia sa la meciurile de sâmbătă şi duminică ar fi venit 15.000 de spectatori. ‘’Ce aşteptări să avem, avem o sală de 15.000 de locuri să ne facem probleme? Eu cred că ar fi venit 15.000 de oameni dacă am fi avut o astfel de sală. Puteam eu să fiu la băieţi? Numai la fete puteam să fiu. Eu voi sta pe scaun, în plus fiecare are câte un antrenor care va sta în spatele lor. Antrenori care le cunosc mai bine şi ştiu să le transmită ceea ce vor”, a spus Năstase.

Jucătoarea Irina Begu, care va face echipă cu Monica Niculescu, se simte pregătită în cazul în care va fi nevoită să joace la dublu: “Eu am venit mai târziu, dar sunt sigură că domnul Năstase ne va ajuta cu sfaturi pentru aceste meciuri. Eu nu îmi programasem să joc şi simplu şi dublu la Sankt Petersburg, dar am vorbit cu Monica şi am spus că ar fi bine să avem câteva meciuri în picioare. Am avut două meciuri, important e că am jucat din nou împreună, că ne-am simţit una pe alta. Dacă vom ajunge la dublu, noi suntem pregătite”.

Cea de-a patra componentă a echipei României, Patricia Ţig, speră ca în cazul în care va juca să poată aduce un punct României din întâlnirea cu Belgia: “Pentru mine este o onoare că am fost convocată în echipa României. Atmosfera este foarte plăcută, toată lumea este bine dispusă, mie îmi place foarte mult. Şi dacă joc sper să aduc un punct României”.

Întâlnirea România - Belgia, contând pentru turul I al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, va avea loc în 11 şi 12 februarie la Sala Polivalentă din Capitală. Învingătoarea va juca barajul pentru accederea în Grupa Mondială, iar învinsa în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.