Sindicatele fotbaliştilor din Italia şi Spania cer UEFA, într-un comunicat comun, suspendarea meciurilor directe din cupele europene ale echipelor din cele două ţări, din cauza epidemiei de infectări cu coronavirus, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"AIC (n.r. - sindicatul italian) şi AFE (n.r. - sindicatul spaniol) cer împreună UEFA ca meciurile ce implică echipe italiene şi spaniole să fie supendate pentru a putea să le organizăm în condiţii mai bune de securitate şi cu mai puţină urgenţă în cele două ţări. Disputarea unui meci la Milano în zilele următoare va pune în pericol sănătatea multor persoane. Călătoriile între Italia şi Spania vor fi mai complicate şi periculoase în următoarele săptămâni. Meciurile retur de săptămâna viitoare riscă foarte mult să se dispute în condiţii de urgenţă în cele două ţări. Sperăm că o profundă reflecţie asupra întregului calendar al competiţiilor europene va fi făcută în lumina informaţiilor care se înrăutăţesc de la oră la oră", se arată în comunicat.

În afara meciului Valencia - Atalanta, scor 3-4, jucat, marţi, în Liga Campionilor, mai sunt programate în această săptămână întâlnirile Inter Milano - Getafe şi FC Sevilla - AS Rome din Liga Europa.

În contextul în care Lombardia este regiunea cea mai afectată de coronavirus din Europa, preşedintele clubului spaniol Getafe, Angel Torres, ameninţă că echipa lui nu se va prezenta la partida de la Milano, care ar urma să aibă loc, joi, cu porţile închise, în manşa I a optimilor Ligii Europa.

"Dacă nu se va schimba situaţia, Getafe nu va călători, mâine, în Italia. Am cerut UEFA să caute o alternativă pentru Milano. Noi nu vrem să întrăm într-un focar de coronavirus, nici nu suntem obligaţi. Dacă va fi să pierdem meciul, o să-l pierdem. În niciun caz nu ne vom pune sănătatea în pericol", a spus el, la Radio Onda Cero.

În Italia s-au înregistrat până acum peste zece mii de cazuri de infectare şi 631 de decese, cele mai multe după China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.