Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie 3, s-a calificat, duminică, în turul doi la turneul Madrid Open, cu premii totale de peste 7 milioane de euro, trecând în runda inaugurală de rusoaica Margarita Gasparian, numărul 65 mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-4, într-o oră şi 15 minute.

Românca şi-a adjudecat primul set în doar 22 de minute, reuşind trei break-uri. După zece minute, ea conducea deja cu 3-0.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În setul doi, Gasparian şi-a mai revenit şi a jucat mult mai bine, astfel că a fost o confuntare intensă. Rusoaica nu a reuşit însă să îi facă faţă fostului lider WTA. Halep s-a impus cu 6-4, în 54 de minute. Gasparian a reuşit două break-uri, iar Halep trei.

Setul secund a fost perturbat pe final de un anunţ făcut în mod repetat, referitor la anularea unui meci de dublu. Din cauza anunţului, a fost necesară rejucarea unui punct. Jocul a fost întrerupt pentru a se evita o nouă rejucare a punctului. În cele din urmă, cele două sportive au fost de acord să continue cu riscul ca, în cazul repetării anunţului, să se rejoace punctul.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre americanca Alison Riske (49 WTA) şi britanica Johanna Konta (47 WTA).

Premiul pentru participarea în turul doi este de 42.220 de euro şi 65 de puncte.

Duminică a acces în runda secundă la Madrid şi Sorana Cîrstea, locul 93 WTA, care a trecut în runda inaugurală de americanca Madison Keys, numărul 14 mondial şi cap de serie 13, scor 3-6, 6-4, 6-1, într-o oră şi 45 de minute. Cîrstea, beneficiară de wild card, va juca în faza următoare cu sportiva franceză Caroline Garcia, locul 22 WTA.

Astăzi joacă în primul tur şi Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, care o are adversară pe australianca Ajla Tomljanovici, 43 WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organziat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.