Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (6), 6-4, de poloneza Iga Swiatek, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, în semifinalele turneului de la Indian Wells. Jucătoarea română de 30 de ani s-a accidentat la coapsa stângă în setul secund şi participarea ei la următorul turneu, cel de la Miami, care începe săptămâna viitoare, dar şi la Billie Jean king Cup este sub semnul întrebării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două jucătoare au oferit un prim set dinamic, spectaculos şi plin de suspans. Deşi nu a fost prima care a rupt echilibrul, Halep a avut-o în mână pe adversara ei, dar a scăpat-o printre degete. Sportiva din Constanţa şi-a păstrat doza de conservatorism din jocul ei, fără să evolueze rău, totuşi, dar i-a lipsit explozia în momentele importante ale setului. Swiatek a fost mai agresivă, a riscat mult, a atacat decisiv exact când a trebuit şi îndrăzneala ei a dat roade, chiar dacă a produs şi destule greşeli neforţate. 

Swiatek a jucat rapid, a luat mingea devreme, a bombardat terenul advers cu mingi la limită şi a avut puterea să revină când părea că e învinsă. 

Halep a făcut o enormă risipă de energie în primul set şi pierderea lui a fost un factor psihologic greu de suportat. În plus, în ghemul al treilea al setului secund, ea a suferit o accidentare la coapsa stângă, care poate avea urmări dramatice.

Echilibrul s-a păstrat la început până în ghemul al şaselea, când poloneza a returnat excelent pe serviciul Simonei şi a reuşit un break la zero, de 4-2.

Halep a răspuns cu rebreak şi cu încă două ghemuri luate la rând, întorcând scorul în favoarea ei, 5-4. Deşi a servit pentru set, Halep nu a reuşit să-l închidă. În tie-break, românca a fost mai tot timpul la conducere şi a avut 6-4 şi serviciul. Ea a ratat ambele mingi de set şi a pierdut şi următoarele două puncte, înclinându-se cu 6-7 (6), după o oră de joc. A urmat o rachetă ruptă de teren de jucătoarea română şi un avertisemnt din partea arbitrului.

La 1-1 în setul secund, Halep şi-a pierdut din nou serviciul. În acest al treilea ghem, fostul lider WTA s-a accidentat la coapsa stângă după ce s-a întins după o minge. Ea a cerut time-out medical în pauza ce a urmat şi a primit un bandaj la piciorul stâng.

Deşi Simona Halep a jucat vizibil afectată de accidentarea suferită, evoluţia s-a dereglat de partea cealaltă a fileului. În mod surprinzător, poloneza de 20 de ani a greşit mult şi românca a câştigat trei ghemuri consecutiv, pentru a conduce cu 4-2. Însă, pentru că nu a putut împinge cum trebuie în piciorul stâng la serviciu, românca a cedat următorul ghem, iar Swiatek şi-a regăsit cadenţa. A urmat un monolog polonez până la final şi victoria i-a revenit logic, cu 6-4, după o oră şi 50 de minute de la start.

Cele două jucătoare ar trebui să se întâlnească din nou, la mijlocul lunii aprilie, în partida Polonia - România, din Billie Jean King Cup.

În finală, Swiatek va evolua cu Maria Sakkari din Grecia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, sau cu Paula Badosa din Spania, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5.

Calificarea în semifinale este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 343.985 de dolari şi cu 390 de puncte WTA. 

După acest turneu, Halep va ocupa locul 19 în clasamentul WTA care va fi publicat luni.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovici din Belarus. Românca a câştigat turneul din deşertul californian în 2015 şi a mai fost semifinalistă în 2014 şi 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.