Simona Halep, liderul WTA, va juca împotriva americancei Alison Riske, numărul 105 mondial, în primul tur al French Open, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep şi Riske au mai fost adversare de două ori, în 2015 la Roma şi în 2017 la Beijing, în ambele meciuri impunându-se românca.

Dacă va trece de Riske, Halep va juca în runda următoare cu câştigătoarea meciului dintre franţuzoaica Myrtille Georges (218 WTA) şi americanca Taylor Townsend (71 WTA), beneficiare de wild card.

În turul trei, o potenţială adversară pentru Halep ar fi sportiva franceză Kristina Mladenovic, favorită 29, iar în turul patru ar putea avea loc un duel al româncelor, Halep – Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, o întâlneşte însă în runda inaugurală pe Daria Gavrilova (Australia), locul 24 WTA şi cap de serie 24, şi dacă va trece de aceasta şi apoi de turul doi, în turul trei ar putea să o întâlnească pe favorita 16 a turneului, sportiva belgiană Elise Mertens.

Adversarele celorlalte românce de pe tabloul principal de la Roland Garros:

Ana Bogdan (65 WTA) – Marketa Vondrousova (Cehia, 90 WTA)

Irina-Camelia Begu (41 WTA) – Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 78 WTA)

Mihaela Buzărnescu, locul 32 WTA şi cap de serie 31 – Vania King (SUA, 1276 WTA)

România mai are două jucătoare cu şanse de a ajunge pe tabloul principal: Irina Bara (161 WTA), care o va întâlni în ultimul tur al calificărilor pe sportiva americană Caroline Dolehide, şi Alexandra Dulgheru (160 WTA), care va juca pentru un loc pe tabloul principal cu Tamara Korpatsch (Germania).

A doua favorită a turneului, daneza Caroline Wozniacki, va întâlni în runda inaugurală, la fel ca Halep, o americancă, pe Danielle Collins, numărul 44 mondial.

Favorita 3, spaniola Garbine Muguruza, va avea o misiune mai dificilă în primul tur, ea urmând să o întâlnească pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, numărul 42 mondial.

Serena Williams va începe competiţia jucând împotriva Kristynei Pliskova, locul 70 WTA. Serena Williams este pe locul 453.

Tragerea la sorţi a tabloului feminin a fost făcută de Guillaume Cizeron, multiplu campion mondial şi european la patinaj artistic, la dans. La masculin, tragerea la sorţi a fost efectuată de Gabriella Papadakis.

În 2017, Simona Halep a ajuns până în finală la French Open, meci pe care l-a pierdut în faţa letonei Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.