Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat pentru a treia oară în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 34 WTA. Simona Halep consideră drept un mare plus pentru psihicul ei faptul că a reuşit să câştige la Stuttgart în faţa a două jucătoare care au învins-o în trecut, Marketa Vondrousova din Cehia şi Ekaterina Alexandrova din Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: Faptul că am câştigat împotriva unor jucătoare care m-au învins în trecut este un mare plus pentru mintea mea

După prima victorie împotriva Marketei Vondrousova, în optimi, Halep avea de luat o altă revanşă, de data aceasta în faţa Ekaterinei Alexandrova. Halep a pierdut fără drept de apel, scor 2-6, 1-6, în februarie, în sferturi, la Gippsland Trophy, şi, probabil, aştepta cu nerăbdare să dea din nou piept cu rusoaica.

Românca aproape şi-a demolat adversara în primul set. Cu aceeaşi agresivitate arătată în meciul cu Vondousova, Halep a servit foarte bine şi a returnat nimicitor, şi-a mişcat permanent adversara, iar Alexandrova îşi pierde precizia sub efort. În acelaşi timp, rusoaica a fost generoasă şi din poziţii favorabile, risipind destule puncte. Arma ei principală, serviciul, a fost oscilantă şi abia în setul al doilea şi-a mai recuperat forţa şi cadenţa.

În manşa secundă, Halep a avut de înfruntat parcă o altă adversară. Jucătoarea din Rusia a oprit risipa punctelor, a fost mai agresivă, mai mobilă şi a pus mai multă forţă în lovituri. Însă tot ce a putut ea să facă a fost să aducă echilibru în joc. Halep şi-a mai pierdut din precizie, din ritm, totuşi fără să joace rău şi să greşească flagrant. Pentru că rusoaica nu a fost tot timpul la înălţimea rivalei, fostul lider WTA a accelerat în momentele cheie ale setului, a ieşit din momentele mai dificile şi s-a impus, egalând scorul întâlnirilor directe cu Alexandrova, 2-2

Halep a avut 5-0 în mai puţin de 15 minute, cu break-uri în ghemurile al doilea şi al patrulea. Apoi Alexandrova a câştigat destul de greu primul ei ghem, pe propriul serviciu, dar a cedat setul, cu 1-6, după 22 de minute.

Jucătoarea română a început cu break şi setul al doilea, însă imediat ea a pierdut primul ghem pe serviciu la acestă ediţie a turneului german. La 2-2, Halep a mai reuşit un break şi ulterior s-a distanţat la 4-2. Alexandrova a revenit şi a egalat, dar jucătoarea din Constanţa a reuşit un alt rebreak. La 5-4, ea a fost condusă cu 15-40 pe propriul serviciu, a revenit şi a avut două mingi de meci, ambele salvate de rusoaică. Aceasta din urmă a ratat alte două mingi de 5-5, înainte ca Halep să închidă partida cu 6-4, după 68 de minute de joc.

Simona Halep va juca, sâmbătă, în penultimul act, cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu Anett Kontaveit din Estonia, locul 27 WTA.

În cealaltă semifinală se vor întâlni australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 26.130 de euro şi cu 185 de puncte WTA.

Halep a mai fost în penultimul act la Stuttgart în 2015 şi 2017, cea mai bună performanţă a ei la acest turneu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.