Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Anett Kntaveit din Estonia, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 28, calificându-se pentru a doua oară în semifinalele Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un monolog de tenis a oferit Simona Halep spectatorilor de pe Rod Laver Arena. Cu un serviciu foarte bun, cu acelaşi joc inteligent etalat tot turneul până în prezent, jucătoarea română a defilat în faţa sportivei estone, reuşind să ajungă în penultimul act la Melbourne fără set pierdut şi nu cu foarte mult consum fizic.

Kontaveit s-a aruncat în ofensivă de la prima minge, dar a făcut-o dezordonat, fără o tactică foarte clară de atac, doar să puncteze repede. Astfel, au rezultat şi puncte, dar mai multe erori neforţate. La fel ca în meciul cu Mertens, Halep a acceptat defensiva şi a absorbit presiunea venită de dincolo de fileu. Românca a căutat să lungească punctele, să o atragă pe jucătoarea estonă în capcana jocului care presupune efort, cu schimburi lungi de mingi. Din când în când, fostul lider WTA a ieşit din tranşee, iar contraatacul ei a fost devastator. Uşor, uşor, Halep s-a transformat ea în agresor, iar ofensiva arătată de Anett Kontaveit la început, aşa cum a fost ea, s-a stins. Simona Halep nu şi-a slăbit nivelul de concentrare pe parcursul întregului meci, nu a lăsat nimic la voia întâmplării şi s-a impus fără probleme.

Partida a fost una fără istoric. Un ghem a câştigat Kontaveit în primul set, cel de început, pe propriul serviciu. A urmat o serie excepţională a Simonei Halep, de 11 ghemuri "luate" la rând, cu break în ghemul al treilea. După primele şase, setul I s-a încheiat cu 6-1, după 29 de minute. 

Kontaveit a mai reuşit un ghem la 0, la 0-5, apoi a cedat şi setul secund cu 1-6, după 53 de minute de la start.

Halep va evolua în semifinale cu învingătoarea din meciul Garbine Muguruza (Spania), locul 32 WTA - Anastasia Pavliucenkova (Rusia), locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 1,04 milioane de dolari australieni (700.000 de dolari americani) şi cu 780 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la AusOpen de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.