Simona Halep, locul 2 şi favorită numărul 1, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Dubai pentru a doua oară în carieră, reuşind să obţină al 20-lea titlu în circuitul WTA. Ea s-a impus în faţa sportivei Elena Ribakina din Kazahstan, locul 19 WTA, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/5). După meci, Halep a declarat că a luptat din greu în meciul cu Elena Ribakina şi a glumit spunând că este "aproape moartă" după această partidă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: Am luptat din greu, îmi place să joc aici. Acum sunt aproape moartă

UPDATE - Simona Halep a scris, sâmbătă, pe Facebook, că este fericită pentru titlul obţinut la Dubai, mai ales pentru că a luptat foarte mult pentru a-l obţine.

"Al 20-lea titlu la împlinirea a 20 de ani pentru turneul de la Dubai. Am luptat atât de mult pentru acesta şi este minunat", a scris Halep.

UPDATE - Halep: E special că am câştigat al 20-lea titlu din carieră în 2020

Simona Halep, locul 2 şi favorită numărul 1, a declarat, sâmbătă seară, la festivitatea de premiere după victoria de la Dubai, că este un lucru special că a obţinut al 20-lea titlu din carieră în anul 2020.

”E special că am câştigat al 20-lea titlu din carieră în 2020. Mi-am dorit mult să câştig acest turneu, am simţit că devin mai bună pe zi ce trece. Să joci cu o adversară atât de tânără e o provocare mare întotdeauna. Vreau s-o felicit, a jucat fantastic şi acest meci, şi întreg turneul. Simt că îmbătrânesc, iar să joc azi împotriva ei mi-a dat puţină putere. Am simţit că încă pot câştiga aceste meciuri. Are un viitor mare, să fie încrezătoare, că se descurcă bine. Ador să joc la Dubai, am simţit că e săptămâna mea. La finalul meciului picioarele mele erau foarte obosite. Sunt mândră că am luptat din greu şi am acest trofeu pentru a doua oară”, a spus Simona Halep, la festivitatea de premiere, conform digisport.ro.

Simona Halep a pierdut primul set, scor 3-6, după 37 de minute de joc, dar a reuşit să se impună în al doilea, scor 6-,3 după 44 de minute.

În setul decisiv, Halep a fost condusă cu 3-1, însă a egalat la 3, iar apoi s-a impus în tie-break, scor 7-6, după un meci care a durat în total două ore şi 27 de minute.

Calificarea în finală este recompensată la Dubai cu un premiu de 372.200 de dolari şi cu 305 puncte WTA. Învingătoarea va primi 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Acesta este al doilea titlu pentru Simona Halep la Dubai, după cel din 2015 şi al 20-lea al carierei.

Titluri WTA de simplu pentru Halep: 20 - Dubai - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (W

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.