Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, s-a calificat a patra oară în semifinalele turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-1, pe croata Petra Martici, locul 79 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iga Swiatek, adversara Simonei Halep în semifinale la Indian Wells
CITEȘTE ȘI Simona Halep, după victoria rapidă cu Petra Martici: Cred că am jucat cel mai bun tenis din acest an / Cui i-a mulţumit după joc

Petra Martici, sportivă de 31 de ani şi 1,81 metri înălţime, a fost de nerecunoscut în meciul de pe arena centrală a Indian Wells Tennis Garden. În ciuda înălţimii ei, croata este mai degrabă o jucătoare tehnică decât una puternică, deşi poate pune multă forţă în loviturile sale. Însă evoluţia ei se bazează în special pe o variaţie foarte mare a loviturilor, însoţită de accelerări ale jocului, cu care poate poate pune probleme oricărei adversare.

La meciul cu Halep, Martici a intrat pe teren cu un bandaj mare la coapsa dreaptă şi probabil o accidentare ar putea fi explicaţia jocului slab făcut. Ea a pierdut serii de 14-15 mingi la rând, a reuşit numai opt puncte în setul I şi puţine au fost momentele în care şi-a arătat valoarea.

De partea cealaltă, Halep a cules cu sârguinţă toate cadourile primite, dar a şi punctat spectaculos, punând şi ea multă variaţie în joc. Sportiva română a servit foarte bine, a căutat să o mişte cât mai mult pe longilina ei adversară pentru a nu-i da şansa de a-şi plasa suprinzătoarele ei lovituri, a pasat-o ori de câte ori a vrut să atace la fileu şi a dominat clar tot jocul.

Setul I a fost unul scurt, 6-1, în 24 de minute şi în care Martici a luat primul ghem, pe propriul serviciu, şi le-a pierdut pe următoarele nouă.

La 2-0 în setul secund, după un break în ghemul al doilea, Halep a avut primele probleme la serviciu, fiind nevoită să salveze două mingi de rebreak. Ea a reuşit şi a dus scorul la 3-0, înainte ca jucătoarea croată să mai pună un ghem pe tabelă, tot cu serviciul. Fostul lider WTA a continut să acumuleze ghemuri în contul ei şi s-a distanţat la 5-1. Cu serviciul, românca a irosit un 40-15, dar a încheiat partida la a treia minge de meci, scor 6-1, după 53 de minute de joc.

Halep va evolua în faza următoare cu poloneza Iga Swiatek, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, sau cu americanca Madison Keys, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 25.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 343.985 de dolari şi cu 390 de puncte WTA. 

După succesul de joi, Halep ocupă locul 19 în clasamentul WTA live.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovici din Belarus. Românca a câştigat turneul din deşertul californian în 2015 şi a mai fost semifinalistă în 2014 şi 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.