O tribună a stadionului echipei Atalanta Bergamo va rămâne închisă în timpul unui meci, după ce au fost proferate insulte la adresa atacantului sârb al echipei Juventus, Dusan Vlahovici, potrivit sancţiunii adoptate, marţi, de Liga italiană de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vlahovici care a marcat al doilea gol al victoriei cu 2-0 pentru bianconeri, a fost ţinta mai multor insulte la finalul meciului din partea a circa "80% din cei 9.000 de ocupanţi" ai tribuneii nord a stadionului Gewiss, potrivit procesului-verbal de decizii al Comisiei de Disciplină.
Strigătele au fost repetate în ciuda intervenţiei jucătorilor Atalantei şi a "fluierăturilor de dezaprobare din partea restului publicului", a adăugat raportul.

Vlahovici, iritat de insultele repetate, fusese avertizat pentru că i-a redus la tăcere pe fanii din Bergamo după ce şi-a sărbătorit golul, pe care l-a marcat cu un şut la colţul scurt în prelungiri (90+9). Coechipierul său brazilian Alex Sandro ceruse "o lege mai dură" împotriva manifestărilor de "rasism".

Incidentele rasiste sunt frecvente pe stadioanele din Italia. Fanii echipei Juventus au fost protagoniştii unor strigăte rasiste la adresa lui Romelu Lukaku în timpul unui meci din Cupa Italiei, la începutul lunii aprilie. Internaţionalul belgian a fost eliminat în urma acestui meci, cu un al doilea avertisment pentru ceea ce s-a considerat a fi o celebrare provocatoare a unui gol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.