Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a salutat atribuirea Cupei Mondiale FIFA 2030 Spaniei, Portugaliei şi Marocului, sperând totodată ca finala să se desfăşoare în ţara sa, la o zi după ce autorităţile de la Rabat şi-au exprimat o dorinţă similară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un motiv de bucurie şi trebuie să sărbătorim", a declarat De la Fuente într-o conferinţă de presă, la două zile după anunţul surpriză făcut de Federaţia Internaţională (Fifa). "Este un eveniment foarte important care este rezultatul muncii depuse în ultimii ani", a adăugat el.

Selecţionerul spaniol a profitat de asemenea de ocazie pentru a-şi exprima dorinţa ca "finala Cupei Mondiale să se joace în Spania", fără a numi vreun stadion anume. "Există multe stadioane frumoase în toată Spania", a spus el.

Joi, preşedintele Federaţiei Regale Marocane de Fotbal (FRMF), Fouzi Lekjaa, şi-a exprimat de asemenea dorinţa Rabatului de a găzdui finala Cupei Mondiale din 2030. "Sperăm, şi acesta este obiectivul, să trăim o finală excepţională, cu voia lui Dumnezeu, pe un stadion care va fi magnific şi extraordinar, la Casablanca", unde urmează să fie construit un nou stadion, a declarat el la Radio Mars.

Pe lângă Spania, Portugalia şi Maroc, trei ţări sud-americane - Argentina, Uruguay şi Paraguay - vor găzdui trei meciuri la această Cupă Mondială pentru a celebra centenarul primei ediţii, desfăşurată în Uruguay în 1930.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.