După eliminarea Irakului de Iordania, în optimile Cupei Asiei pe Naţiuni, selecţionerul irakienilor, spaniolul Jesus Casas, a fost aproape de a fi luat la bătaie de jurnalişti la conferinţa de presă de după meci, scrie lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Irakul a pierdut în faţa Iordaniei, scor 2-3, golurile victoriei fiind marcate în minutele 90+5 şi 90+7.

La conferinţa de presă de după meci, mai mulţi jurnalişti irakieni l-au atacat verbal pe selecţionerul ţării, Jesus Casas. Unii dintre ei aproape că au ajuns să se ia la bătaie cu spaniolul, înainte de a fi îndepărtaţi de agenţii de securitate.

 

Mulţi l-au acuzat pe Casas că şi-a distras atenţia de la rolul său de antrenor, acordând prea multe interviuri în timpul turneului, şi că acesta a fost unul dintre motivele înfrângerii.

Federaţia irakiană de fotbal a emis un comunicat în care îşi exprimă "marea consternare" în faţa unei "scene mai dureroase decât eliminarea nemeritată a echipei noastre". "Denunţăm comportamentul detestabil comis împotriva antrenorului", a mai declarat federaţia, angajându-se "să nu discute cu acei oameni de presă care caută să semene haosul".

La rândul său, antrenorul irakian s-a declarat, de asemenea, afectat de scenele haotice. "Mă doare ceea ce s-a întâmplat", a explicat antrenorul în vârstă de 50 de ani, care şi-a preluat postul în noiembrie 2022, după ce a fost antrenorul secund al lui Luis Enrique la naţionala Spaniei.

În ciuda eliminării şi a acestor incidente, Jesus Casas spune că este pregătit să continue cu Leii din Mesopotamia. "În ceea ce priveşte viitorul meu, sunt liniştit, iar obiectivul nostru este să ne calificăm la Cupa Mondială din 2026", a declarat el.

Jurnalişii implicaţi în altercaţie au fost interzişi la Cupa Asiei pe Naţiuni de către Federaţia Asiatică de Fotbal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.