Jucătoarele nu ar trebui să fie pedepsite din cauza “deciziilor unei conduceri autoritare”, a afirmat şeful WTA, Steve Simon, potrivit bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simon a precizat că sportivele din Rusia şi Belarus ar trebui să poată concura în continuare în circuit. În prezent, ele pot juca, însă nu sub drapelul ţării lor şi nu în competiţiile pe echipe.

“Nu ştii niciodată ce aduce viitorul. Dar vă pot spune că nu am interzis niciodată participarea postivelor în circuitul nostru din cauza poziţiilor politice pe care le pot avea liderii ţărilor lor”, a declarat Simon.

El a precizat că WTA şi ATP nu vor mai avea un cuvânt de spus dacă autorităţile din unele ţări decis să interzică accesul sportivilor din Rusia şi din Belarus. “Ne va forţa să ne schimbăm poziţia, pentru că evident că trebuie să respectăm regulile guvernelor. Am sentimentul foarte puternic că aceşti sportivi nu ar trebui să fie cei pedepsiţi în urma deciziilor conducerii autoritare care evident face lucruri teribile”, a adăugat Simon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.