Floretista Ysaora Thibus, pretendentă la medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost suspendată provizoriu după un test antidoping "cu un rezultat analitic anormal", relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat publicat vineri dimineaţă, Federaţia Franceză de Scrimă a anunţat că Ysaora Thibus (32 de ani), una dintre favoritele la câştigarea medaliei de aur la Jocurile de la Paris, a fost suspendată provizoriu de către Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE).

Sportiva a fost supusă, la 14 ianuarie, unui test care a dat un "rezultat de analiză anormal". Federaţia franceză a declarat că a contactat-o pe Thibus, care şi-a exprimat "o totală nedumerire, o imensă surpriză şi consternare" şi a negat orice dopaj intenţionat.

Thibus, de nouă ori campioană a Franţei la floretă la individual şi medaliată cu argint pe echipe la JO de la Tokyo, a fost încoronată campioană mondială la individual la Cairo în 2022, primul titlu mondial pentru o floretistă franceză după mai bine de o jumătate de secol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.