Peste 300 de scrimeri au trimis o scrisoare lui Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) şi lui Emmanuel Katsiadakis, preşedintele interimar al Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE), cerându-le să reconsidere decizia de a reintegra sportivii ruşi şi belarusi în competitii internationale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Semnatarii petiţiei au numit această reintegrare drept „o greşeală catastrofală”. Au semnat 318 scrimeri, dintre care 286 care sunt încă în activitate, ei fiind din toată Europa, dar şi din Statele Unite, Canada, Japonia, Brazilia şi chiar Mexic.

„Cu o totală desconsiderare faţă de vocea sportivilor, aţi permis Rusiei şi Belarusului să revină la competiţiile FIE”, se spune, printre altele, în scrisoarea acestora.

"Aceasta este o aparentă abatere de la poziţia CIO... şi dezvăluie încă o dată interesele ruseşti care depăşesc vocea şi drepturile sportivilor, în special ale celor din Ucraina. [...] Acest război flagrant şi neprovocat şi încălcarea armistiţiului olimpic nu pot fi ignorate sau răsplătite. Revenirea la lucruri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat ar fi o greşeală catastrofală", afirmă semnatarii scrisorii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.