Ca urmare a ridicării sancţiunilor împotriva scrimerilor ruşi şi bieloruşi, Jocurile Europene, care se vor desfăşura la Poznan (Polonia) în perioada 21 iunie - 2 iulie, nu vor mai fi campionate europene individuale, potrivit ultimului calendar actualizat al Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un campionat european individual va trebui, prin urmare, să fie improvizat în octombrie, potrivit unui membru al comitetului executiv, a anunţat lefigaro.fr.

Cu toate acestea, preocupările legate de posibilitatea ca aceşti sportivi să obţină vize de intrare în Polonia au determinat Comitetul Executiv să elimine valoarea Campionatelor Europene din competiţia individuală a Jocurilor Europene. Prin urmare, turneul nu va acorda punctele corespunzătoare în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Acest lucru este în contrast cu proba pe echipe - unde atât ruşii, cât şi bieloruşii rămân excluşi - care va acorda titlul european şi punctele aferente acestuia.

Problema cu care se confruntă scrima este posibil să apară şi pentru alte sporturi. Dintre cele prezente la Jocurile Europene, mai multe, precum canotajul, tirul şi tenisul de masă, au ridicat sancţiunile impuse Rusiei şi Belarusului.

Dar Varşovia, un susţinător cheie al Kievului, a instituit restricţii de călătorie în septembrie anul trecut, ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei după invazia acesteia în Ucraina.

Luna trecută, de exemplu, jucătoarei ruse de tenis Vitalia Diacenko i s-a refuzat îmbarcarea pe un zbor al companiei naţionale poloneze (LOT) de la Cairo la Nisa via Varşovia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.