Schiorul norvegian Lucas Braathen, care s-a retras la începutul toamnei din cauza unui litigiu cu federaţia sa, a anunţat că va reveni în competiţii în sezonul viitor dar pentru Brazilia, ţara mamei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă voi întoarce şi voi reprezenta Brazilia. Sunt mai mult decât mândru de asta", a declarat cel mai bun schior de slalom din sezonul 2023, care are în palmares cinci victorii în Cupa Mondială şi douăsprezece podiumuri la 23 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de sponsorul său la Salzburg (Austria).

Colosul cu bucle blonde, pasionat de modă şi muzică şi foarte activ pe reţelele de socializare, semănase câteva indicii în ultimele luni, postând pe Instagram urările de Anul Nou cu un guler în culorile Braziliei.

Joi, el şi-a susţinut anunţul cu două montaje pe reţeaua sa de socializare preferată, unul recapitulând prima jumătate a carierei sale cu un "Tusen takk" ("mulţumesc" în norvegiană) însoţit de o inimă şi de steagul ţării sale natale.

Douăzeci de minute mai târziu, el a postat trei autoportrete în culorile Braziliei, însoţite de mesajul "A venit timpul, Brazilia: să dansăm", de data aceasta în portugheză.

Federaţia norvegiană l-a autorizat să-şi "transfere punctele" dobândite la Cupa Mondială către noua sa naţionalitate sportivă, a explicat el, uşurat că pleacă în termeni buni după o lungă dispută legată de drepturile sale de imagine, care a escaladat în toamnă, când a participat la o campanie publicitară pentru o marcă de îmbrăcăminte concurentă cu cea care sponsorizează federaţia.

După ce şi-a anunţat retragerea din competiţie la sfârşitul lunii octombrie, în lacrimi, Braathen s-a întors în Norvegia şi apoi a luat "un singur bilet de avion spre Brazilia", în apropiere de Sao Paulo, unde locuieşte familia sa maternă, încercând să uite "tot ceea ce era legat de sport şi de cariera (sa)", a povestit el.

Consolat iniţial de valul de mesaje din partea fanilor schiului şi a foştilor săi coechipieri şi concurenţi, "treptat" i-a fost "din ce în ce mai greu" să privească cursele fără să facă parte din spectacol" şi a luat legătura cu federaţia braziliană, care a fost încântată de această oportunitate.

Exuberantul campion reprezintă o oportunitate fără precedent pentru Brazilia de a-şi asigura primele podiumuri în Cupa Mondială de schi alpin, precum şi la Campionatele Mondiale din 2025 de la Saalbach şi la Jocurile Olimpice din 2026 de la Milano-Cortina.

El a câştigat prima sa Cupă Mondială, la doar 20 de ani, în octombrie 2010, la Sölden. De asemenea, el a suferit primul eşec major al carierei sale când, câteva luni mai târziu, s-a accidentat în uriaşul de la Adelboden, suferind o ruptură de ligamente la genunchiul drept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.