Schioara italiană Sofia Goggia a fost operată luni după-amiază la Milano, pentru o fractură de tibie şi de maleolă tibială la piciorul drept. Ea s-a accidentat după ce a căzut la antrenamentul de luni dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a fost operată "cu succes", potrivit Federaţiei italiene a sporturilor de iarnă. A fost montată o placă cu şapte şuruburi, iar Goggia, în vârstă de 31 de ani, va respecta acum o perioadă de repaus de 40 de zile.

Specialista în viteză avea ca obiectiv un al cincilea glob la coborâre în acest sezon. "Este o nouă accidentare care îmi întrerupe demersul pentru o nouă Cupă Mondială de coborâre, dar şi de această dată voi putea să mă ridic", a explicat Goggia, citată de federaţia sa.

Cariera sportivei din Bergamo a fost deja marcată de numeroase accidentări, inclusiv una la genunchiul drept care a făcut-o să rateze Campionatele Mondiale din 2021 de la Cortina d'Ampezzo.

În această iarnă, mai multe nume mari ale schiului alpin s-au accidentat grav: Marco Schwarz, Alexis Pinturault, Aleksander Aamodt Kilde, Petra Vlhova şi Corinne Suter. Între timp, Mikaela Shiffrin, care s-a accidentat la genunchiul stâng la 26 ianuarie la Cortina d'Ampezzo, ar putea reveni în competiţie în următoarele zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.