Schioarea Mikaela Shiffrin, deţinătoarea recordului de 95 de victorii în Cupa Mondială, care s-a accidentat în urmă cu două săptămâni, la Cortina d'Ampezzo, a declarat pe Instagram că încă nu poate concura, deoarece resimte dureri la genunchiul stâng. Astfel, ea nu va participa la etapa de Cupă Mondială de la Soldeu (Andorra), din weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mai am nevoie de puţin timp pentru a mă vindeca şi pentru a reveni în formă. Nu a existat nicio leziune majoră a ligamentelor, iar structura din interiorul articulaţiei genunchiului meu arată bine. Când am căzut, s-au întins multe lucruri care încă îmi provoacă dureri, deşi se ameliorează pe zi ce trece! Faptul că totul este intact din punct de vedere structural este super pozitiv, dar încă trebuie să am răbdare.... Sunt pe termen lung şi vreau să mă asigur că genunchiul meu este puternic şi că sunt pe deplin capabilă să schiez cu putere atunci când mă voi întoarce la start", a spus Shiffrin pe Instagram.

Shiffrin a susţinut, de asemenea, apelul partenerului său Aleksander Aamodt Kilde pentru o mai bună planificare a etapelor din Cupa Mondială pentru a proteja sportivii de accidentări. "Este dificil de descris în cuvinte care sunt cerinţele actuale pentru sportivii care se află în top 15 în mai multe discipline şi care urcă în mod regulat pe podium. Este pur şi simplu prea mult. Sunt absolut convinsă că oboseala în această etapă a sezonului joacă un rol în accidentările pe care le-am văzut recent, inclusiv a mea".

Liderul Cupei Mondiale, Mikaela Shiffrin, a căzut în timpul coborârii de la Cortina d'Ampezzo, la 26 ianuarie. Americanca s-a accidentat la piciorul stâng şi a fost preluată de un elicopter.

Shiffrin a căzut după aproximativ douăzeci de secunde de cursă, într-o curbă la stânga. Shiffrin a ajuns în plase şi a reuşit să se ridice după câteva minute, înconjurată de echipa de salvare, însă ea a evitat să se sprijine pe piciorul stâng. Sportiva a fost apoi transportată cu elicopterul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.