Elveţianca Lara Gut-Behrami a câştigat sâmbătă slalomul uriaş de la Soldeu la doar 0.01 în faţa neo-zeelandezei Alice Robinson, ceea ce i-a permis să ajungă pe primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dublu succes pentru Lara Gut-Behrami, sâmbătă, la Soldeu, scrie L'Equipe. Prin câştigarea celui de-al patrulea său slalom uriaş al iernii, la o diferenţă de doar o sutime faţă de neo-zeelandeza Alice Robinson, schioarea elveţiană a ocupat şi primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu cinci puncte în faţa Mikaelei Shiffrin, absentă din circuit după ce s-a accidentat la coborârea de la Cortina d'Ampezzo, în data de 26 ianuarie.

Aflată doar pe locul 9 în prima manşă, la 61 de sutimi în spatele italiencei Marta Bassino, Gut-Behrami a avut o a doua manşă remarcabilă, cu excepţia unei mici greşeli în partea de jos a traseului. A fost cea de-a 43-a victorie a sa în Cupa Mondială, a 6-a din acest sezon, care i-ar putea permite să câştige pentru a doua oară marele glob, după iarna 2015-2016.

Calendarul din următoarele săptămâni, care include probe de viteză la Crans-Montana, Val di Fassa şi Kvitfjell, îi este favorabil, mai ales că încă nu se ştie când va reveni Shiffrin, precizează L’Equipe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.