Vedeta americană a schiului alpin Mikaela Shiffrin, care s-a separat spre surprinderea tuturor de antrenorul ei istoric Mike Day în timpul Campionatelor Mondiale din 2023, va fi antrenată de Karin Harjo, a anunţat, luni, Federaţia Americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harjo a mai colaborat cu Shiffrin când a fost antrenorul asistent al echipei Statelor Unite la disciplinele tehnice din 2015 până în 2017, apoi la disciplinele de viteză din 2017 până în 2022. A fost în acest sezon în fruntea echipei feminine din Canada.

„Aştept cu nerăbdare să lucrez din nou cu Karin, de data aceasta direct ca antrenor principal al celulei mele”, a spus Shiffrin. „Cred că poate aduce o contribuţie enormă la munca mea în anii următori şi va aduce un nou mod de a privi lucrurile”, a adăugat ea.

Pe 15 februarie, în plină desfăşurare a Campionatelor Mondiale de schi alpin disputate la Courchevel şi Méribel (Franţa), echipa americană a anunţat plecarea lui Mike Day, cu care Shiffrin lucra încă din 2016.

Shiffrin a devenit schioarea cu cele mai multe victorii la Cupa Mondială sâmbătă (87), depăşindu-l pe suedezul Ingemar Stenmark (86). Schioarea din Colorado, de cinci ori câştigătoare a Cupei Mondiale, are o celulă de antrenament personalizată de acord, dar în afară de „Team USA”, condusă de mama ei Eileen Shiffrin, care a însoţit-o încă de la debut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.