La cinci zile de la căzătura teribilă de la finalul coborârii de la Wengen, norvegianul Aleksander Aamodt Kilde a anunţat, joi, pe Twitter, că se află în Austria, unde va fi operat la umărul drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Norvegianul se află la un spital din Innsbrück, din Austria, şi va fi supus unei intervenţii chirurgicale la umărul dislocat joi după-amiază pentru a repara două ligamente rupte. Kilde a suferit, de asemenea, o "laceraţie la gambă" care a afectat mai mulţi nervi şi a fost deja operat. "O să vă scutesc de fotografii (cu gamba sa), nu sunt sigur că toată lumea le poate tolera", a spus Kilde.

"Dacă ne uităm la impact şi la faptul că am lovit plasa cu 120 km/h, mă descurc destul de bine", a adăugat fostul câştigător al globului de cristal. "Este doar un obstacol în drumul meu, unul dintre cele mai mari pe care le-am întâlnit, dar o voi lua pas cu pas", a scris Kilde.

Sportivul de 31 de ani a însoţit mesajul cu o fotografie în care apare cu braţul stâng în atelă.

Norvegianul avea şase clasări pe podium în acest sezon, patru la coborâre şi două la super-G, înainte de accidentul său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.