O altercaţie a avut loc, luni, între poliţia spaniolă şi mai mulţi jucători şi suporteri ai echipei naţionale a statului Peru, la un hotel din Madrid, unde fanii s-au adunat pentru a saluta fotbaliştii. Naţionala din Peru se află în Spania, pentru meciul amical de marţi împotriva Marocului, pe arena Civitas Metropolitano, a echipei Atletico Madrid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cotidianului spaniol Marca, scandalul ar fi început când Yoshimar Yotun s-ar fi apropiat de fani pentru a-i saluta. O acţiune interzisă de poliţişti care l-au împins puternic înapoi pe mijlocaşul de 32 de ani, conform unui videoclip postat pe reţelele de socializare. În solidaritate, câţiva dintre colegii săi au încercat să dea o mână de ajutor coechipierului lor, care apoi şi-a pierdut cumpătul.

 

În urma acestui incident, mai mulţi jucători au fost aduşi la secţia de poliţie. Portarul peruan Pedro Gallese, înconjurat de poliţie într-un alt videoclip, a fost reţinut, după cum a raportat Marca. Federaţia Peruană a confirmat că jucătorul său a fost eliberat fără acuzaţii. Preşedintele FPF, Agustin Lozano, a adăugat că jucătorul este „bine şi se odihneşte”.

 

Alţi jucători peruvieni, atacantul Alex Valera şi portarul José Carvallo, au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a depune mărturie despre cearta în care au fost implicaţi, potrivit informaţiilor furnizate de AmericaTV.

Într-un comunicat de presă, Federaţia a făcut apel la calm şi a cerut susţinătorilor săi să nu escaladeze situaţia cu autorităţile spaniole.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.