Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) a suspendat mai mulţi jucători şi oficiali egipteni şi marocani pentru o bătaie care a avut loc, duminică, la meciul disputat în cadrul Cupei Africii pe Naţiuni din Camerun, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma victoriei egiptenilor, obţinută după prelungiri, în sferturile de finală de la Yaounde (scor 2-1), jucătorii celor două echipe şi staff-urile lor tehnice s-au luat la bătaie pe coridoarele care duceau la vestiare.

"Observatorii meciului au indicat în rapoartele lor că la finalul jocului au avut loc dispute între antrenorul asistent al Egiptului, Rogerio Paulo dos Santos Cesar de Sa, şi preşedintele Asociaţiei Marocane de Fotbal, Faouzi Lekjaa. A urmat o înfruntare generală în care au fost identificaţi jucătorul marocan Sofiane Boufal şi jucătorul egiptean Marawan Mustafa Daoud", a precizat CAF.

Găsit vinovat de comportament violent, Dawoud (ENPPI Cairo) nu va mai putea evolua la această ediţie a CAN, la fel ca antrenorul asistent al "faraonilor", acuzat de gesturi obscene, cei doi fiind suspendaţi pentru două meciuri, respectiv patru meciuri la naţională.

Marocanii Sofiane Boufal, care joacă la Angers, şi Soufiane Chakla, de la Leuven, au primit câte două meciuri de suspendare, tot pentru comportament violent, 

Ambele echipe au fost amendate, iar Egiptul a primit suplimentar 100.000 de dolari, în jur de 89.000 de euro, din care 50.000 de dolari cu suspendare, pentru că nu a organizat o conferinţă de presă înaintea meciului din 29 ianuarie, a adăugat CAF.

Egiptul va evolua în semifinale împotriva selecţionatei ţării gazdă, Camerun, joi, de la ora 21.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.