Clubul de rugby Saracens, campion al Angliei şi al Europei, a fost penalizat cu 35 de puncte şi amendat cu 5,36 de milioane de lire sterline (6,2 milioane de euro) pentru că a depşit palfonul de salarii, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sancţiunea record a fost dictată după o inverstigaţie a Premiership Rugby, care a vizat parteneriatele de afaceri dintre patronul clubului Nigel Wray şi anumiţi jucători ai echipei.

Clubul a depăşit palfonul salarial în trei sezoane consecutive, 2016/2017, 2017/2018 şi 2018/2019.

În apărarea lor, conducătorii cubului Saracens au susţinut că nu au depăşit intenţionat plafonul salarial de 7 milioane de lire sterline şi că parteneriatele respective nu pot fi considerate salarii. În plus, gruparea ar fi fost îndeptăţită să depăşească limita, deoarece majoritatea jucătorilor din lot - aproximativ 60 la sută - este formată la nivel naţional, însă comisa de disciplină le-a respins toate argumentele.

Saracens a anunţat că va face apel la sancţiune.

După aplicarea depunctării, cea mai mare din istoria Premiership, şi după trei etape disputate în acest sezon, echipa are acum -26 de puncte în clasament. Dacă se aplica anul trecut, Saracens nu ar fi prins play-off-ul şi ar fi terminat pe locul 10.

Saracens riscă să piardă şi titlurile de campioană a Angliei câştigate în ultimele două sezoane, dacă alte echipe vor contesta modul în care au fost obţinute.

Plafonul salarial a fost introdus în 1999, pentru a asigura viabilitatea financiară a cluburilor şi a competiţiei.

Saracens a început campioantul englez cu două victorii şi o înfrângere, fără însă a avea la dispoziţie un număr important de jucători, care s-au aflat în această perioadă la Cupa Mondială. Anglia, care a pierdut finala CM cu Africa de Sud, a avut opt jucători de la Saracens în lot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.