Clubul Chelsea Londra, afectat puternic de sancţiunile care îl vizează pe patronul său Roman Abramovici, a primit o şansă de salvare de la guvernul britanic, care a decis să îi permită accesul la fonduri care în mod normal ar fi fost îngheţate: banii din drepturile tv şi banii pe care îi vor primi în funcţie de clasarea în Premier League şi în Liga Campionilor, informează The Sun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia s-a luat după două zile de negocieri între guvernanţi şi conducătorii clubului.

Chelsea va putea folosi o potenţială sumă de 35 de milioane de lire sterline din drepturile tv de la Premier League şi UEFA până la finalul sezonulu, plus premiile pentru competiţiile interne şi cele internaţionale.

Dacă se va menţine pe locul trei în Premier League, Chelsea va încasa 39 de milioane de lire sterline, iar dacă va câştiga Liga Campionilor va primi 36 de milioane de lire sterline.

Astfel, potenţiala sumă la care londonezii vor avea acces este de 110 milioane de lire sterline.

Marea Britanie l-a adăugat joi pe oligarhul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, pe lista de persoanelor sancţionate, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Noile sancţiuni îi vor îngheţa activele şi îi vor interzice "tranzacţiile cu persoane fizice şi companii din Regatul Unit”, a precizat, joi, Biroul pentru Externe, Commonwealth şi Dezvoltare al Marii Britanii într-un comunicat. De asemenea, miliardarul se va confrunta cu o interdicţie de călătorie care îi va interzice intrarea în Marea Britanie.

Sancţiunile afectează şi gruparea Chelsea. Clubului urma să i se elibereze o "licenţă specială", care îi va permite echipei să joace partidele, "personalul să fie plătit şi deţinătorii de bilete existenţi să participe la meciuri”.

Măsurile prevăd că gruparea nu va mai avea voie să vândă bilete şi numai deţinătorii de abonamente şi/sau bilete deja vândute vor putea participa la meciuri.

Abramovici a anunţat luna aceasta că intenţionează să vândă Chelsea FC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.