Egipteanul Mohamed Salah şi senegalezul Sadio Mane au devenit, sâmbătă seară, primii jucători din ţările lor care câştigă o cupă europeană, informează uefa.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coleg cu Salah şi Mane la Liverpool, Naby Keita, din Guineea, a ratat finala din cauza unei accidentări.

“Suntem cu toţii fericiţi acum. Toată echipa a fost incredibilă. Am sacrificat multe pentru carieră, faptul că am ajuns dintr-un sat la Cairo, că sunt un egiptean la acest nivel, este incredibil pentru mine”, a declarat Salah la BT Sport.

Până în prezent, au câştigat cupe europene jucători din 50 de ţări.

De la prima finală, din 1956, 1.066 de fotbalişti din 63 de ţări au jucat în ultimul act al cupelor europene. Italia are cei mai mulţi finalişti – 147, cu unul mai mult decât Spania. România are 22 de jucători care au evoluat în finale de cupe europene.

Formaţia Liverpool a câştigat, sâmbătă seară, la Madrid, pentru a şasea oară Liga Campionilor, impunându-se cu scorul de 2-0 (1-0) în finala cu Tottenham Hotspur.

Liverpool a mai câştigat LC în 1977, 1978, 1981, 1984 şi 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.