Sala Sporturilor din Bacău va purta numele fostei sportive Narcisa Lecuşanu, apreciată drept una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, membră în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), se arată într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă simt onorată de această veste. Este sala în care am făcut primii paşi către marea performanţă cu echipa <Ştiinţa Bacău>. Bacăul <respiră> handbal prin CSS, CSM şi echipa Ştiinţa Bacău. Bacăul, oraşul meu natal, mi-a acordat şi titlul de Cetăţean de Onoare în anul 2005. Ţin să îi mulţumesc şi domnului Ducu Hermeziu pentru implicare şi susţinere”, a declarat Narcisa Lecuşanu.

"Copiii merită modele, iar eroii sportului merită cinstire. E un pas în direcţia normalităţii, căruia îi vor urma şi alţii, alături de toţi cei care doresc să contribuie la definirea unei noi identităţi pentru sportul românesc. Pentru că sportul este important şi imaginea sa trebuie să se schimbe!”, a afirmat Eduard Novak, Ministrul Sportului.

La dezvelirea noii plăci, cu noua denumire, Sala Sporturilor Narcisa Lecuşanu Bacău, au fost prezenţi ministrul Sportului, Eduard Novak, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, primarul oraşului, Lucian Stanciu-Viziteu, personalităţi din lumea handbalului, din mediul academic şi din administraţia publică locală şi judeţeană.

Narcisa Lecuşanu şi-a început cariera de handbalistă în 1988, în oraşul natal, la CSŞ Bacău.

Campioană mondială la tineret în 1995, vicecampioană mondială la senioare în 2005, de 4 ori campioana României şi finalistă a Ligii Campionilor în 2010, Narcisa Lecuşanu a marcat 354 goluri în 134 partide pentru echipa națională a României, performanţă la care se adaugă sute de goluri înscrise în cupele europene şi în campionate, precum cele din România, Macedonia, Germania şi Danemarca, în care a evoluat pentru echipe de top. S-a retras în 2010, la doar 34 de ani, din cauza unei accidentări la genunchi.

După retragere, a fost director tehnic şi antrenor federal al echipelor naţionale feminine (2010-2016) şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal (2014-2016), iar în 2016 a preluat rolul de Chairwoman Women’s Handball Board (European Handball Federation). De asemenea, a făcut parte din Comitetul Executiv al EHF în perioada 2016-2018 şi este Chairwoman of Women’s Handball Working Group (International Handball Federation din 2016).

Narcisa Lecuşanu este singura româncă ajunsă în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal, din care face parte din noiembrie 2017, aflându-se la al doilea mandat.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.