La sediul Federaţiei Române de Fotbal, a avut loc tragerea la sorţi în urma căreia am aflat programul sezonului regular din Liga 2 Casa Pariurilor, ediţia 2023-2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul primei etape – 5 august 2023

AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC – CS CONCORDIA CHIAJNA

FOTBAL CLUB BRAŞOV / PROGRESUL SPARTAC – CSC DUMBRĂVIŢA

CS CORVINUL 1921 HUNEDOARA – ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ

CSM REŞIŢA – AFC UNIREA 04 SLOBOZIA

ACS VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – CAMPIONII FC ARGEŞ

CS MIOVENI – GLORIA BUZĂU

CS TUNARI – CSM SLATINA

AFC CHINDIA TÂRGOVIŞTE – CSA STEAUA BUCUREŞTI

FC METALOGLOBUS BUCUREŞTI – CSC 1599 ŞELIMBĂR

FC UNIREA DEJ – CSM ALEXANDRIA

Prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 13 iulie 2023, actualul format competiţional al eşalonului secund va fi ultimul în formula cu 20 de echipe. Competiţia Liga 2 Casa Pariurilor se va disputa în două faze după cum urmează:

prima fază a competiţieiva consta într-un sezon regular, la care vor participa toate cele 20 de echipe şi în care vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, cu un total de 19 etape.a doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out, în care echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului final al sezonului regular şi în care vor intra cu toate punctele acumulate până atunci.

În play-off vor participa primele şase clasate, iar partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul SuperLigii, după următoarea schemă:

Locul 3 din Liga 2 contra locului 8 din play-out-ul SuperLigii

Locul 4 din Liga 2 contra locului 7 din play-out-ul SuperLigii

În play-out vor participa celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare. În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20.

Participantele din fiecare grupă vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de şapte etape şi câte şase meciuri pentru fiecare echipă.

Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7. Ca urmare a trecerii la un format cu 22 de echipe din ediţia viitoare de campionat, doar pentru sezonul 2023-2024 s-a renunţat la barajul de retrogradare care ar fi trebuit să se dispute între ocupantele locurilor 5 din fiecare grupă a play-out-ului, urmând a se reveni la acesta din sezonul viitor.

Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micşora corespunzător, însă împărţirea în cele două grupe se va face în acelaşi mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

În ceea ce priveşte ordinea retrogradării în Liga 3, aceasta este dată în primul rând de poziţia ocupată la finalul play-out-ului, iar apoi, în cazul a două echipe aflate pe acelaşi loc în grupe diferite, de punctele acumulate la final de play-out.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.