Preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, Şamil Tarpiscev, a lăudat victoria Elenei Rîbakina în finala feminină de simplu de la Wimbledon, sâmbătă, descriind-o pe jucătoare drept un "produs” pur al tenisului rusesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născută la Moscova în urmă cu 23 de ani, Rîbakina a primit naţionalitatea kazahă în 2018. A învins-o sâmbătă pe tunisianca Ons Jabeur, a 2-a jucătoare în lume, în trei seturi, cu 3-6, 6-2, 6-2.

Jucătorii din Rusia şi Belarus nu au fost acceptaţi la Wimbledon anul acesta, ca urmare a invadării Ucrainei de către trupele lui Vladimir Putin.

"Este uimitor ! Bravo Rîbakina! Am câştigat turneul de la Wimbledon”, a reacţionat Tarpiscev, citat de agenţia de presă rusă Ria Novosti.

De la anunţul calificării lui Rîbakina în finală, Tarpiscev fusese foarte entuziasmat.

"E bine că Elena s-a calificat în finala de la Wimbledon, este un produs al tenisului rusesc. Desigur, ar fi şi mai bine dacă ea câştigă. O vom sprijini”, spusese deja Tarpischev.

Rîbakina, pregătită la Moscova, până a devenit a 3-a jucătoare mondială la juniori, de către fostul campion al Rusiei Andrey Chesnokov, a spus mereu că a plecat din Rusia în Kazahstan pentru că a fost mai bine susţinută sportiv şi financiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.