Japonia şi-a exprimat dorinţa de a organiza din nou Cupa Mondială de Rugby din 2035, după ce a găzduit-o în 2019, a anunţat, miercuri, preşedintele forului japonez, Kensuke Iwabuchi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a spus că a informat organismul internaţional World Rugby despre dorinţa Japoniei de a găzdui din nou evenimentul în 2035 pentru competiţia masculină şi în 2037 pentru turneul feminin. „Vrem să o facem cât mai curând”, a spus el, adăugând că vor trebui examinate condiţiile de alocare.

Următoarele ţări gazdă ale Cupei Mondiale masculine alese de World Rugby, Australia în 2027 şi Statele Unite ale Americii în 2031, au moştenit şi competiţia feminină, programată doi ani mai târziu. În 2019, Japonia a devenit prima ţară, cu excepţia naţiunilor cunoscute în mod tradiţional pentru practica lor de rugby, care a găzduit Cupa Mondială.

Japonia „doreşte să fie echipa numărul 1 din lume” atunci când vine vorba de organizarea acestei posibile noi Cupe Mondiale, a spus Iwabuchi.

Cupa Mondială masculină din 2023 este organizată în Franţa. în perioada 8 septembrie - 28 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.